VILSE I PANNKAKAN
Måndagen den första september 1975 brakade det löst. Staffan Westerbergs originella dockserie "Vilse i pannkakan" hade premiär i Sveriges televisions kanal 1. En dockserie som, tillsammans med sin skapare, senare skulle komma att bli beskylld för att ha förstört en hel generation. Snacket om den förstörda generationen kulminerade i mitten av nittiotalet, då Staffan talade ut i "Sommar" i P3. I augusti 1995 sände SVT programmet "Sommarnattens skeende" där bland annat "Vilse i pannkakan" diskuterades. Programmet avslutades med två avsnitt ur serien, vilka ligger till grund för den här sidan.

Tankarna pa att skapa en "Vilse i pannkakan"-sida dök upp i mitt huvud våren 1995, men brist på material tvingade mig att lägga projektet på is.

Isen smälte i en kväll i augusti samma år. Jag satt sysslolös i min lägenhet, då telefonen ringde och min vän Masse med en jublande stämma förkunnade att om tio minuter skulle två avsnitt sändas. Jag tackade, lade på och laddade alla bandspelare jag kunde hitta - det här tillfället hade jag inte råd att missa. När allt var OK sjönk jag ned i soffan och avnjöt 30 minuter barndom med Staffan, Vilse, Vilja, Storpotäten och alla de andra.

Vilse i pannkakan-sidorna är tillägnade alla er, som älskade programmet, alla er, som hatade programmet, alla som då inte var födda och vill veta vad vår generation talar om, och sist men inte minst skaparen själv Staffan Westerberg.

Ta mig till barndomen...

Mail